Twan van Gendt

1e en 3e plaats British BMX Series

Rounds 1 en 2 van de British BMX Series 2015 waren in Manchester. We hebben deze wedstrijden dan ook opgenomen in ons programma ter voorbereiding op de Worldcup op dezelfde baan 18/19 april.
 
Round 1 was zaterdag 7 maart en ik stond in de finale. In deze finale voelde mijn beweging bij de start perfect maar ik was daardoor iets te vroeg en zat vol in het hek. Geen beste start dus en vergde wat kunst- en vliegwerk op het eerste stuk. Eenmaal op snelheid en onder controle wist ik me vervolgens tot plek 3 te rijden en stond op het podium met Tre White (GB#W3#696) en Renaud Blanc (SUI#373). Mijn gedachte was achteraf dat ik deze race had moeten winnen…….
 
De doelstelling bij Round 2 op zondag was dan ook duidelijk en opnieuw reed ik mezelf in de finale. Mijn start was redelijk maar leverde me wel gelijk koppositie op. Tre Whyte was vervolgens snel op de baan maar ik natuurlijk ook. Winst dus en ik stond met Tre Whyte en Quillan Isidore (GB#96) op het podium.
 
Na 4 races en 4 keer podium verloopt de voorbereiding naar wens. De baan in Manchester voelt goed maar dat wil nog niks zeggen over komende wedstrijden. Snel verder met de voorbereiding dus!
Laatst aangepast op

Afbeelding galerij

Joomla SEF URLs by Artio

copyright Twan van Gendt 2015

Top Desktop version