Twan van Gendt

Europese titel voor Twan van Gendt

Twan van Gendt heeft zondag 12 juli de Europese titel veroverd bij het BMX. In Erp toonde de 23-jarige BMX'er aan oppermachtig te zijn door alle manches en finales te winnen.

Al tijdens de manches liet Van Gendt zien dat er vandaag niet te spotten viel met de, sinds vorige week, Nederlands kampioen timetrial en race. In de drie kwalificatiemanches pakte Van Gendt de minste punten, waardoor hij eenvoudig doorstroomde naar de achtste finales. Ook in de achtste, kwart- en halve finale liet Van Gendt zien de concurrentie vandaag de baas te zijn door ze allemaal te winnen. Zonder al te veel inspanning plaatste de pupil van coach Bas de Bever zich voor de slotronde.

In de slotfinale moest Van Gendt zien af te rekenen met de Nederlanders Niek Kimmann en Niels Bensink. Ook had hij een geduchte concurrent in de Letlander en tweevoudig Olympisch winnar Maris Strombergs. Bij de start was Van Gendt goed weg evenals Kimmann. De eerstejaars elite Kimmann kon, in tegenstelling tot Van Gendt, de goede start niet vasthouden en kwam samen met enkele andere finalisten voor de eerste bocht ten val. Van Gendt breidde zijn voorsprong verder uit. Na een fout op het derde stuk was ook Strombergs uitgeschakeld, waardoor Bensink kon profiteren en naar voren snelde. Zonder de concurrentie dichterbij te laten komen pakte Van Gendt de Europese titel voor Niels Bensink en de Fransman Quentin Caleyron. Kimmann eindigde door zijn valpartij als laatste. "Ontzettend mooi om in eigen land de Europese titel te veroveren. De sfeer is goed en ik voelde me de hele dag erg sterk. Deze overwinning is een mooie opsteker voor het wereldkampioenschap over twee weken", aldus Van Gendt.

Bron: knwu.nl

Laatst aangepast op
Joomla SEF URLs by Artio

copyright Twan van Gendt 2015

Top Desktop version