Twan van Gendt

Nederlands kampioen BMX en Time Trial

Twan van Gendt heeft bij het Nederlands kampioenschap BMX in Klazienaveen 4/5 juli de titels veroverd op zowel de timetrial als tijdens de race.

Twan van Gendt had tijdens de motos (3 voorrondes, waarbij de BMX'ers zo min mogelijk punten moeten halen) geen enkele moeite om zich bij de beste vier te scharen. Met het minste aantal punten (3 punten) ging hij als favoriet de halve finale in. Ook Jelle van Gorkom, Raymond van der Biezen en Niek Kimmann plaatsten zich eenvoudig (4 punten) voor de volgende ronde. In de halve finale liet Van Gendt zich opnieuw van zijn beste kant zien. Ook in deze heat finishte hij eerste en plaatste zich samen met Kimmann, Martijn Jaspers en Dave van der Burg voor de finale. In de eindronde leek van Gendt vooral rekening te moeten houden met van der Biezen en Kimmann.

Na het startschot was Jaspers erg goed weg maar nam Twan van Gendt direct de koppositie over. Jaspers raakte achterop en viel op het tweede stuk. Van Gorkom lag twee en Kimman + van der Biezen streden in de tweede bocht om brons. Hierbij kwam Kimman ten val. Van Gorkom lag vervolgens nog tweede maar ging in de laatste bocht over zijn stuur heen. De winnaars van het zilver en brons werden vervolgens pas duidelijk na een fotofinish, die uiteindelijk in het voordeel van van der Biezen werd beslecht. Het brons ging naar Joris Harmsen.

Bron: knwu.nl

Joomla SEF URLs by Artio

copyright Twan van Gendt 2015

Top Desktop version