Twan van Gendt

Topsport&Fun + Tokyo2020 Speciaal

In de halve finale in Rio werd ik nipt uitgeschakeld. Dit gebeurde in een rollercoaster BMX-event waar ik een dag eerder in de kwartfinale hard ten val kwam. De opgelopen knieblessure beperkte me in de verdere wedstrijd en leverde me terug in NL ook nog een paar dagen ziekenhuis op.

De doelen voor komende weken, komend jaar en komende jaren zijn echter duidelijk: topsport op minimaal het huidige niveau richting Tokyo 2020 met ruimte voor de fun- en action-factor.

Als eerste BMX'er die voldeed aan de kwalificatie-eisen was ik begin 2016 gedegen op weg richting Rio. Tot ik bij de training voor de Worldcup in Manchester in volle vaart van achter werd aangetikt door een collega-rijder en tegen de volgende oploop crashte. Oa een sleutelbeenbreuk, gebroken rib en geperforeerde long waren het gevolg maar Rio bleef het doel. Met een zesde plek bij de WK in Colombia liet ik zien waarom. Rio2016 was vervolgens na London2012 een topervaring maar uiteindelijk ook een teleurstelling. De doelen richting de toekomst zijn echter helder:

  • UCI BMX SX World Cup Round 4 Rock Hill USA 30 september-1 oktober
  • UCI BMX SX World Cup Round 5 Sarasota USA 8-9 oktober
  • UCI BMX SX-wedstrijden 2017 (tweedaagse wedstrijden in nieuw format!)

Tokyo 2020

Topsport op minimaal hetzelfde niveau met ruimte voor de fun- en action-factor. Komende periode zal ik daarom het baanwielrennen gaan uitproberen. Een fun-toevoeging op de trainingsprogramma maar deelname in Tokyo 2020 op zowel BMX als baan leeft bij mij zelfs als proefballon. Nog niet eerder vertoont dus wie weet wat er mogelijk is. Downhill en Four-Cross zijn verder relatief onbekende MTB-action- sports in Nederland waar ik als BMX'er goed mee uit de voeten zou moeten kunnen. Ook deze sporten zullen in het programma een rol gaan spelen zodat zoveel mogelijk kids en rijders kunnen zien welke lol met BMX-vaardigheden mogelijk is.

Laatst aangepast op
Joomla SEF URLs by Artio

copyright Twan van Gendt 2015

Top Desktop version