Twan van Gendt

Vernieuwde BMX-baan Papendal

De weg naar goud: zo omschrijven veel topsporters hun zware traject op weg naar eeuwige roem op de Olympische Spelen. Voor de Nederlandse BMX-ploeg is de baan op weg naar goud in Rio de Janeiro in ieder geval bijna gereed.

Maandagmiddag 7 maart werd op Nationaal Sportcentrum Papendal de laatste hand gelegd aan het sterk aangepaste fietscrossparcours. Dat betekent dat Nederlandse medaillekandidaten de komende maanden in Arnhem de basis kunnen leggen voor een topprestatie in Braziliƫ.

Replica
De oorspronkelijke baan werd in 2011 aangelegd in aanloop naar de Spelen van Londen. Die replica verschilt behoorlijk van het parcours waarop de fietscrossers zich komende zomer manifesteren. Papendal investeerde daarom in een baan die sterk lijkt op die van Rio. "Over het bedrag doen we geen uitspraken", zegt directeur Jochem Schellens.

Te steil
Papendal moest lang wachten op de renovatie, omdat het ontwerp van 'Rio' meerdere keren werd gewijzigd. Zo werd een jaar voor de Spelen de olympische baan nog bestempeld als te gevaarlijk. De grootste bult, in BMX-termen 'grote opstap', was in de ogen van veel fietscrossers te steil.

Bron: Gelderlander.nl

Laatst aangepast op
Joomla SEF URLs by Artio

copyright Twan van Gendt 2015

Top Desktop version